ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ

ΜΑΛΕΑΣ

Εκεί που το Ευρωπαϊκό Τοπίο συναντά τον Μύθο.

 

el

en

capemalea.eu © 2010-2013    Όροι χρήσης

8/9/2012

Παναγιώτης Τριπόντικας

 

 

 

Ανθρώπινη παρέμβαση καταστρέφει μια υπέροχη παραλία και την ευρύτερη περιοχή σε ένα μοναδικό Τοπίο.

 

Ανθρώπινη παρέμβαση χωρίς όρια δίπλα σε ένα μοναδικό ξωκλήσι κατέστρεψε φύση, τοπίο και την παρακείμενη παραλία του Αγ. Γεωργίου στο Τ.Δ Βελανιδίων Δήμου Μονεμβασιάς.

Το πρώην Γερμανικό Ναυτικό Παρατηρητήριο στον Καβομαλιά– Κτιριακές εγκαταστάσεις μοναδικές για την εποχή τους, δεδομένου του γεγονότος ότι δεν υφίσταται δρόμος ακόμα και σήμερα και εργάστηκαν κάτοικοι από όλο το νυν Δήμο Μονεμβασιάς. Ένα Ιστορικό μνημείο που πρέπει να διασωθεί

Το ξωκλήσι του Αγ. Γεωργίου στον Καβομαλιά. Διακρίνεται η διάνοιξη δρόμου εώς την άκρη του γκρεμνού όπου τοποθετούσαν τις πέτρες που μόλις είχαν αποσπάσει από παρακείμενο βράχο πλησίον.

Την Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012 ενημερωθήκαμε από τον κ. Νικόλαο Α. Καραντζή για ένα συμβάν που έλαβε χώρα στην περιοχή του Αγ. Γεωργίου Τ. Δ Βελανιδίων στα Βελανίδια Βοιών το οποίο μας εξέπληξε δυσάρεστα. Τι είχε συμβεί;

Εκείνο το  απόγευμα ο κ. Νικόλαος Καραντζής μετέβη στην αναφερόμενη περιοχή προερχόμενος από τα Βελανίδια με τελικό προορισμό την παραλία. Εκεί συνάντησε εργάτες και δυο οχήματα (έναν εκσκαφέα και ένα φορτηγό). Ο εκσκαφέας  έριχνε τις πέτρες στο φορτηγό και το φορτηγό με τη σειρά του τις έριχνε στην άκρη του γκρεμνού όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.

Ενημερωθήκαμε τηλεφωνικά για το συμβάν και εν συνεχεία  ενημερώσαμε τον Δήμαρχο Μονεμβασιάς κ. Ηρακλή Τριχείλη, τον Λιμενάρχη Βοιών κ. Βατίστα Δημήτριο και τον Πρόεδρο του Τ.Δ Βελανιδίων κ. Γεώργιο Τριπόντικα για το συμβάν. Ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Βοιών κ. Χαράλαμπος Κουτσονικολής μαζί με το Τοπικό Συμβούλιο του Δημοτικού Διαμερίσματος Βελανιδίων προς τιμή τους μετέβησαν την αμέσως επόμενη ημέρα στη περιοχή και είδαν τα αποτελέσματα.

Παρακάτω σας παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό για να αντιληφθείτε το μέγεθος της παρέμβασης

 

 

 

Text Box: Φωτογραφία πριν το συμβάν
Text Box: Φωτογραφία μετά το συμβάν
Text Box: Φωτογραφία πριν το συμβάν
Text Box: Φωτογραφία μετά το συμβάν

Αρχική

Διεθνές Συμπόσιο

Καβομαλιάς

Χερσόνησος Μαλέα

Επικοινωνία