ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ

ΜΑΛΕΑΣ

Εκεί που το Ευρωπαϊκό Τοπίο συναντά τον Μύθο.

 

el

en

capemalea.eu © 2010-2013    Όροι χρήσης

28/6/2012

Παναγιώτης Τριπόντικας

 

πρώην Γερμανικό Ναυτικό Παρατηρητήριο στα Βελανίδια Βοιών

 

Ο Δήμος Μονεμβασιάς παίρνει τη σκυτάλη και μετά από ομόφωνη απόφαση για τον χαρακτηρισμό του ‘Έργου’ ως ιστορικού και διατηρητέου μνημείου από το Δημοτικό Συμβούλιο Μονεμβασιάς, προωθεί το αίτημα στη Διεύθυνση Νεώτερης & Σύγχρονης Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟ.

Το πρώην Γερμανικό Ναυτικό Παρατηρητήριο στον Καβομαλιά– Κτιριακές εγκαταστάσεις μοναδικές για την εποχή τους, δεδομένου του γεγονότος ότι δεν υφίσταται δρόμος ακόμα και σήμερα και εργάστηκαν κάτοικοι από όλο το νυν Δήμο Μονεμβασιάς. Ένα Ιστορικό μνημείο που πρέπει να διασωθεί

Το πρώην Γερμανικό Ναυτικό Παρατηρητήριο στον Καβομαλιά– Μονοπάτι ξεκινά από τα Βελανίδια και φθάνει στη κορυφή. Μπορείτε να δείτε από Κρήτη, Μήλο, Αντίμηλο, Παραπόλα έως και Ύδρα. Ένα παρατηρητήριο στην άγρια φύση του Καβομαλιά

Από 18/6/12 Επιστολή Δήμου Μονεμβασιάς προς Διεύθυνση Νεώτερης & Σύγχρονης Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς ΥΠ.ΠΟ

Όλη η αλληλογραφία για το ‘Έργο’

Επιστολή προς Δήμαρχο Μονεμβασιάς

Ο Δήμος Μονεμβασιάς με την από 18 Ιουνίου επιστολή προς Διεύθυνση Νεώτερης & Σύγχρονης Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού, ζητεί να εισαχθεί εκ νέου στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων το αίτημα ολόκληρης της κοινωνίας του Δήμου Μονεμβασιάς που δεν είναι άλλο από τον Χαρακτηρισμό ως Ιστορικού και Διατηρητέου Μνημείου του συγκεκριμένου κτιριακού συγκροτήματος. Για την κατασκευή του κτιριακού αυτού συγκροτήματος εργάστηκαν όχι μόνο Βατικιώτες αλλά και δημότες από την ευρύτερη περιοχή της Επιδαύρου Λιμηρά.

Άμεσες λοιπόν οι ενέργειες του Δήμου Μονεμβασιάς και ευελπιστούμε ότι πολύ σύντομα θα έχουμε και τη θετική γνωμοδότηση από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων. Εν αναμονή λοιπόν των εξελίξεων!!!

  

Φωτογραφίες

Αρχική

Διεθνές Συμπόσιο

Καβομαλιάς

Χερσόνησος Μαλέα

Επικοινωνία